Honda stopt met FR-V

De productie van de Honda FR-V stopt in augustus. De MPV met zes zitplaatsen, drie voorin en drie achterin, krijgt geen opvolger. Wie er nog eentje wil hebben moet dus snel zijn.

Honda stopt met de productie van de eigenwijze MPV FR-V. De auto was het antwoord op de Fiat Multipla met z’n speciale stoelopstelling van drie zitplaatsen voorin en drie achterin. Hoewel de FR-V niet zo excentriek is vormgegeven als zijn Italiaanse voorbeeld heeft de MPV altijd een kleine rol gespeeld op de Nederlandse markt.

In 2004 werd de auto geïntroduceerd en nu valt dus na vijf jaar het doek. In Nederland zijn er bijna 1.300 exemplaren verkocht van de auto. Ter vergelijking: dat aantal verkocht Fiat van de Multipla alleen al in z’n eerste volledige verkoopjaar. Fiat haalde de MPV begin vorig jaar van de Nederlandse markt.

Nu doet Honda noodgedwongen hetzelfde. De productie in de fabriek in het Japanse Suzuka stopt in augustus en daarna wordt de voorraad uitverkocht. Wil je er nog eentje kopen dan moet je snel zijn. Er zijn twee motoren, een 1.8 benzineblok en een 2.2 CTDI. De prijzen starten bij 28.300 euro.