Civic Type-R: smullen in Genève

De Honda Civic Type-R maakt zijn officiële debuut tijdens de Salon van Genève. Ook de driedeurs Civic beleeft op de Zwitserse autotentoonstelling zijn première. De details van de Type-R houdt Honda nog even voor zich, maar de foto’s zijn alvast om van te smullen.

Honda heeft zijn ‘pimping-team’ flink aan het werk gezet om van de toch al futuristisch ogende nieuwe Civic een nog bruter monster te maken. Maar niet alleen qua design en styling legt de Civic Type-R zijn naaste concurrenten als de Volkswagen Golf GTI het vuur aan de schenen. De krachtbron van de Type R is gelijk aan die van zijn voorganger, namelijk de 200 pk sterke tweeliter VTEC. Hoe snel de nieuwe Type-R exact is zal tijdens de Salon bekend gemaakt worden.

Het tentoongestelde model is officieel nog een conceptcar. De uiteindelijke versie die later dit jaar in Groot-Brittannië in productie gaat, zal hoogstwaarschijnlijk echter nauwelijks verschillen vertonen. In Nederland wordt de nieuwe Honda Civic Type-R pas begin 2007 verwacht.