Honda Acura Concept schittert op Detroit

De adembenemende Acura ‘Advanced Sports Car Concept’ debuteert op de Detroit Motor Show 2007. Met dit dynamisch gestylede studiemodel geeft Honda alvast een voorproefje van de designrichting voor de NSX-opvolger.

Het ‘Advanced Sports Car Concept’ werd ontworpen door het Acura Design-Team in Los Angeles. Dit team vormt de basis van het nieuwe Acura Design Center dat deze zomer zal worden geopend. Acura is het luxemerk van Honda in de Verenigde Staten. In de herfst van 2008 zal het merk ook in Japan zijn opwachting maken.

Doel van het studiemodel is het op hoger niveau brengen van exotisch sportwagendesign. De conceptcar combineert een krachtige, voorin geplaatste V10-krachtbron met het nieuwe SH-AWD-systeem (Super Handling – All Wheel Drive), dat de aandrijfkrachten soepel overbrengt en speciaal is afgestemd op het gebruik in sportwagens.

Hoewel het studiemodel een bijzonder moderne uitstraling heeft, zijn de geraffineerde trekken van zijn voorganger, de NSX, bewaard gebleven. De conceptcar is slank en de LED-koplampen zijn, in navolging van de klapkoplampen van de eerste generatie NSX, breed uitgevoerd. Het ‘Advanced Sports Car Concept’ wordt verder geaccentueerd door diverse designelementen, zoals de zich over de volle autobreedte uitstrekkende achterlichten en de rechthoekige, verchroomde uitlaatpijpen.

Breed en laag, met een wielbasis van 2.740 mm, staat de conceptcar op 19-inch (vóór), resp. 20-inch (achter) lichtmetalen velgen. Het ruim bemeten remsysteem met keramische remschijven en de krachtige uitstraling van de wielkasten maken het studiemodel tot een opvallende verschijning.

De lange, gewelfde ruimte voor de inzittenden is volledig in getint glas uitgevoerd en sluit naadloos aan op de carrosserie. Dit laatste geldt ook voor de portiergrepen, waarmee een optimale aërodynamica van de sportwagen is gewaarborgd. De conceptcar onderscheidt zich verder door een bodemplaat van koolstofvezel, een achterpartij met vier agressief vormgegeven uitlaatpijpen en een diffusor, die geen misverstanden laten bestaan over de topprestaties van de Acura.