Honda scoort in Duits tevredenheidsonderzoek

Honda heeft het beste resultaat behaald in het gerenommeerde JD Power tevredenheidsonderzoek. De Toyota Prius sleepte de overwinning binnen bij de modellen en zo is het weer een Japans feestje.

Honda behaalde bij de merkenindex de eerste plaats met 849 punten, tweede is BMW en derde Toyota. Het gemiddelde van alle merken is 815 punten, precies het aantal dat Nissan ook scoorde. Onderaan de lijst bungelen Kia, Suzuki en Chevrolet. Met name dat laatste merk valt behoorlijk uit de toon met een score van 736 punten.

Kijken we bij de modellen, dan gaat de Toyota Prius met de overall-overwinning aan de haal. In de diverse klassen zijn er volgende winnaars: Toyota Aygo, Honda Jazz, Honda Civic, Toyota Prius, BMW 5-serie, Toyota Verso en BMW X3.

In het JD Power-onderzoek, dat in diverse landen over de hele wereld wordt gehouden, zijn 19.000 Duitse autobezitters ondervraagd met een auto van ongeveer twee jaar oud. Er wordt gekeken naar kwaliteit, betrouwbaarheid, aantrekkelijkheid, dealerservice en onderhoudskosten.