Honda Civic 1.6 diesel debuteert

Na lang wachten debuteert de Honda Civic dan eindelijk met de nieuwe 1.6 dieselmotor. We kunnen kennismaken op de autosalon van Parijs die over 2 weken open is. 

Eind vorig jaar al kondigde Honda de nieuwe Earth Dreams Technology-motorenreeks aan. Nu is het merk klaar om het eerste exemplaar in een auto te introduceren. Het is de 1,6 liter dieselmotor voor de Honda Civic. Deze kan het volle vermogen van 120 pk leveren bij 4.000 tpm en de maximale 300 Nm aan koppel bij 2.000 tpm. 

De reden om met een nieuwe motor te komen is het verminderen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Beide zijn gedaald met circa 15 procent. De officiële cijfers zijn nu 3,6 l/100 km dieselgebruik (1 op 27,8) en 94 g/km CO2-uitstoot. Voor Nederlandse kopers valt helaas geen extra belastingvoordeel te behalen. Zo blijft de bijtelling – vergeleken met de huidige 2.2 i-DTEC dieselmotor – 20 procent. 

Honda stelt de Civic 1.6 Earth Dreams Technology voor op de autoshow van Parijs. Vanwege het 40-jarig jubileum van de Civic exposeert Honda ook het eerste model, dat toen nog CVCC DX werd genoemd. In Parijs zijn verder de vernieuwde Honda CR-Z, de Europese CR-V en de elektrische, open sportauto EV-Ster te zien.