De Honda
Civic Type-R

330PK / 420nm
Prijs
€ 78.980

Honda Civic Type-r

Het toppunt van Honda-fabrieksprestaties, de nieuwe Honda Civic Type R. De Honda Civic Type R is gebaseerd op de geheel nieuwe 11e generatie Honda Civic Hatchback en combineert zijn toonaangevende prestaties met een laag en breed ontwerp en een nieuwe meeslepende high-performance cockpit ervaring die het rijplezier vergroot.

De Honda Civic Type R gaat over meer dan snelheid, kracht en wegligging. Het is hoe een geweldige auto je het gevoel geeft dat er echt toe doet, dat is waar het bij de nieuwe Honda Civic Type R om draait.

330PK
420NM
2.0i VTEC Turbo
Soepel en Krachtig
Type-R Race-stand
De ultieme race ervaring

Voel DE Honda Civic TYPE-R

De Honda Civic Type Rdie vanaf begin 2023 in Europa verkrijgbaar is, zet nu al nieuwe maatstaven en brak onlangs het ronde record voor auto’s met voorwielaandrijving op het circuit van Suzuka in Japan.

Als onderdeel van de ontwikkeling hebben de ingenieurs van Honda elk aspect van het nieuwe model verfijnd, waaronder ontwerp verbeteringen die bijdragen aan een verbetering van de aerodynamische prestaties.

Door gebruik van lichtgewicht componenten en door revisies aan de aandrijflijn is de meest responsieve en krachtige Honda Civic Type R ontstaan.

De volledig nieuwe Honda Civic Type-R verrast u met een opvallend gestroomlijnd en sportief silhouet. Het vastberaden exterieur en de ononderbroken oppervlakken creëren een frisse, dynamische stijl. Details zoals de 19″ lichtmetalen velgen en het handige fastback design maken zijn aantrekkelijke uiterlijk compleet.

Krachtig aerodynamisch ontwerp

De nieuwe Type R is ontwikkeld volgens het modelconcept van de “Ultimate Sports 2.0” en bouwt voort op het gestroomlijnde en sportieve silhouet van de Honda Civic e:HEV Hybrid. Om de sportievere look te versterken en de rijprestaties te verbeteren, is de Type-R merkbaar lager en breder. De krachtige vorm wordt versterkt door de wielkasten die uitlopen boven de mat zwarte lichtmetalen 19-inch wielen. Het exterieur design straalt een gevoel van eenheid uit, met overzichtelijke details zoals de voor- en achterbumpers en fraai geïntegreerde design elementen zoals de achterportieren en wielkasten. De grote onderste grille van de voorbumper maximaliseert de luchtstroom naar de motor en werkt in harmonie met de nieuwe, subtiele motorkap die nu voorzien is van een ventilatie opening om de luchtstroom rond de voorkant opnieuw te optimaliseren. Andere ontwerp details die helpen de downforce te maximaliseren zijn de zijspoilers achter de voorwielen en een nieuwe, grotere diffusor achteraan die direct in de ondervloer is geïntegreerd – precies in harmonie met de carrosserie erboven. Het indrukwekkende nieuwe design van de spoiler draagt verder bij aan de downforce en is naar achteren gekanteld zodat de luchtweerstand onderdrukt wordt. Ondersteund door nieuwe aluminium gegoten steunen is de achtervleugel lager geplaatst maar breder dan bij het vorige model, waardoor de slanke nieuwe daklijn en het bredere postuur geaccentueerd worden.

De Civic Type-R is leverbaar in de volgende kleuren.
Championship White – Rallye Red – Racing Blue – Crystal Black – Sonic Grey Pearl.

Indrukwekkende cockpit-ervaring

Het interieur van het nieuwe model is gericht op een stimulerende rijervaring en scherpere concentratie. Dit met behoud van het hoge niveau van comfort, functionaliteit en verfijning van de nieuwe Honda Civic, opgewaardeerd door aantrekkelijke details, zoals de iconische rode bekleding van de Honda Civic Type-R. De indrukwekkende cockpit is ontworpen voor een intense rijervaring: de bestuurder heeft meer zicht over de lagere motorkap, minimale dode hoeken en minder reflecterende elementen.

De lichtgewicht sportstoelen voorin met suède bekleding bieden uitzonderlijke steun, voor comfort en wendbaarheid op het circuit of tijdens lange ritten. Bestuurders kunnen naadloos schakelen tussen vooraf ingestelde prestatie-instellingen. Modus voor de motor, besturing, ophanging en het motorgeluid. Naast de Comfort-, Sport- en +R modus is er een nieuwe ‘Individual’ modus geïntroduceerd voor een gepersonaliseerde rijervaring.

Op prestaties gerichte technische verbeteringen. De Honda Civic Type-R staat bekend om zijn krachtige, zeer snel reagerende motor. De nieuwe Honda Civic-R bouwt voort op de bekroonde basis van zijn voorganger. De befaamde motor van de Honda Civic Type-R is nu nog verder ontwikkeld om te voorzien in de snelste, meest verslavende en toch veilige en lonende aandrijving in de geschiedenis van het model. De veranderingen zijn stapsgewijs: de herziene turbocompressor heeft nu een compacte behuizing zodat de totale efficiëntie wordt verbeterd. De ‘blade count’ en de vorm van de turbine zijn geoptimaliseerd om het vermogen op te voeren en de luchtstroom door de turbo te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in de sterkste VTEC-turbomotor van de Type R. In combinatie met een compleet nieuwe uitlaat wordt het rendement verhoogt. De gewicht verhoudingen zijn verbeterd. Al met al zorgt dit ervoor dat de Nieuwe Honda Civic Type-R een van de snelste auto’s in zijn klasse is.