Skoda bereidt ons voor op de komst van de Kamiq, een compacte SUV in het populaire B-segment. Een grote verrassing is deze aankondiging niet, want in China rijdt de Skoda Kamiq al een tijdje rond. De Europese Kamiq belooft een geheel nieuw model te zijn, dat compleet afwijkt van de variant die het Tsjechische merk in China levert.

De Skoda Kamiq wordt de kleinste SUV in het rijtje van de Karoq en Kodiaq. Met de Kamiq zet Skoda enigszins laat in op het compacte SUV-segment, maar beter laat dan nooit. Voorlopers in deze klasse, zoals de Renault Captur en Peugeot 2008, verkopen immers nog altijd bovengemiddeld goed. Ook Skoda belooft de typische voordelen van een compacte SUV. Een hogere zitpositie, een eenvoudige in- en uitstap en een wat grotere bodemvrijheid.

Voor wie het echt wil weten: het woord Kamiq komt voor in Inuit-talen en betekent zoiets als ‘tweede huid’. Tweede huid of niet, doordat de auto gebouwd wordt op het MQB-platform wordt de Kamiq beschikbaar met tal van veiligheidsverhogende functies die de bezitter wellicht het gevoel van zo’n extra beschermlaag kunnen geven. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Kamiq voorzien van bekende motoren, waarbij de driecilinder 1.0 TSI een hoofdrol speelt.

De Skoda Kamiq beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève, die plaatsvindt van 5 tot en met 17 maart.

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.