Geen reacties

Skoda stelt de vernieuwde Superb voor. Op de autoshow van Shanghai later deze maand kan het publiek voor het eerst kennis maken met de auto.

Skoda heeft de Superb grondig vernieuwd, zodat de grootste Skoda weer in de pas loopt met de verse Octavia en Rapid. Aan de voorkant is alles tot aan de A-stijl vernieuwd: de motorkap, bumper, lichten, grille en het voorscherm zijn opnieuw ontworpen. Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder rigoureus, maar ook hier nieuwe lichtunits die met name bij de sedan voor een frissere aanblik zorgen. Nieuwe kleuren en lichtmetalen wielen maken het opgepoetste plaatje compleet.

In het interieur heeft Skoda bijna alles bij het oude gelaten. Met nieuwe bekledingsopties en een nieuw stuur heb je het belangrijkste wel gehad. De handige Twindoor achterklep is nu nog eenvoudiger te bedienen, met aparte knoppen om de kofferdeksel of de hele klep met ruit te openen. Nieuw is de automatische parkeerassistent, die niet alleen kan fileparkeren maar ook achteruit in een parkeerhaven kan draaien.

Skoda heeft flink gesleuteld aan de techniek. Echt grote veranderingen zijn er niet maar de motoren werden tot 19 procent zuiniger – mede dankzij de toevoeging van een start/stop-systeem op diverse uitvoeringen. De 1.6 TDI Greenline valt dankzij een CO2-verlaging weer in de 20 procent bijtellingscategorie.

De vernieuwde Superb staat in juni in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend maar liggen naar verwachting iets lager dan die van de huidige serie.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld