Geen reacties

Skoda stelt de nieuwe Octavia RS voor. Uiteraard is die weer een stukje sneller dan het model dat hij opvolgt.

De nieuwe Skoda Octavia RS is klaar. Skoda presenteert hem volgende maand op het Goodwood Festival of Speed aan het grote publiek. Het nieuwe model wordt net als de vorige leverbaar met twee motoren, een diesel en een benzine.

Het 2,0 liter benzineblok levert 220 pk, waarmee de Octavia RS in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De 2.0 diesel met 184 pk doet 8,1 seconden over dat sprintje. De topsnelheden liggen op 248 en 232 km/u. Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, een DSG-automaat met evenveel verzetten is optioneel.

De RS is voorzien van sportvering en de koets staat 12 mm dichter bij het asfalt. Een elektronisch sperdifferentieel verbetert de tractie en vermindert de neiging tot onderstuur. De achteras is voor de RS opnieuw ontworpen.

Volgens Skoda is de nieuwe Octavia RS de ultieme combinatie van sportiviteit, ruimte en functionaliteit. Dat geldt helemaal als je de RS als Combi bestelt. De RS-modellen zijn opgetuigd met diverse gespierd ogende onderdelen, waaronder een RS-specifieke voorbumper en grille. Ook de led-dagrijverlichting is aangepast voor het topmodel uit de Octavia-reeks.

De Octavia RS verschijnt in het najaar bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld