De nieuwe Skoda Octavia RS krijgt hybrid-ondersteuning. Op de autosalon van Genève volgende maand wordt de topuitvoering van de nieuwe Octavia gepresenteerd.

Met 245 pk vermogen heeft de nieuwe Skoda Octavia RS exact evenveel vermogen als het uitgaande model. Maar doordat een deel van het vermogen door een elektromotor wordt geleverd, zullen de prestaties toch aanzienlijk beter zijn. Niet alleen de sportieve prestaties, maar ook het verbruik en de CO2-uitstoot. De Octavia RS iV kan met een stekker opgeladen worden en over een afstand van zo’n 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Skoda maakt nog geen verdere cijfers bekend, daarop moeten we nog even wachten tot de onthulling.

Skoda geeft wel alvast schetsen vrij van de Octavia RS iV, zowel van de hatchback als de Combi. Daarop is te zien dat het model wordt aangekleed met de bekende, sportieve elementen, zoals grote lichtmetalen wielen, spoilers, skirts, grote luchtinlaten en zwarte accenten. Opvallend is de led-balk die onderin de achterbumper is aangebracht, als aanvulling op de gewone achterlichten.

Op 3 maart, als de autosalon van Genève van start gaat, presenteert Skoda de nieuwe Octavia RS iV.

 

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.