Skoda stelt de RS-uitvoering van de nieuwe Octavia voor. Het sportieve label van Skoda staat vanaf nu ook voor schone aandrijftechniek, de nieuwe Octavia RS is namelijk een stekkerhybride.

De nieuwe Skoda Octavia RS komt weer als hatchback en Combi, daar is niets aan veranderd. Ook het sportieve uiterlijk blijft, maar uiteraard wel een in nieuw jasje. Dikkere bumpers, een donkere grille, diverse spoilers en skirts en 19 inch lichtmetalen wielen horen erbij. En natuurlijk een sportief interieur met donkere stoffen en rode sfeerverlichting.

Wat er veranderd is, is de aandrijving. De nieuwe Octavia RS is een stekkerhybride, met een 1.4 TSI-benzinemotor als basis. Het totale systeemvermogen van de Octavia RS iV is 245 pk, het maximale gecombineerde koppel is 400 Nm. Een zestraps DSG-automaat verzorgt het schakelwerk in de snelste Octavia. De auto accelereert in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u, Skoda geeft een topsnelheid van 225 km/u op.

De elektromotor alleen levert 85 kW vermogen en 330 Nm koppel, dat direct bij het wegrijden beschikbaar is. Over een afstand van 60 kilometer rijd je met de Octavia volledig elektrisch. Als je de auto vaak genoeg oplaadt, dan is een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 30 g/km mogelijk.

De Octavia RS iV komt later dit jaar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.

 

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.