Geen reacties

De wereldpremière volgt in juli, nu al onthult Skoda de Octavia Scout virtueel. Voor het eerst zal het merk de opgeruigde versie optioneel gaan aanbieden met voorwielaandrijving.

Het Tsjechische merk Skoda presenteert vandaag de Scout-variant van de nieuwe, vierde generatie Octavia. De opzet is min of meer hetzelfde: de Scout komt met offroad-looks en biedt lekker veel binnenruimte. Het model is vooral geschikt voor wat Skoda noemt een ‘multifunctionele lifestyle’, zeg voor offroadliefhebbers en rijders die een caravan, boot- of paardentrailer achter de auto willen hangen. In het topdieselmodel kan dat tot 2.000 kg geremd gewicht. 

Ten opzichte van de huidige generatie groeit de Octavia Scout iets in lengte (tot 4,703 meter) en in breedte (1.829 meter). Ook heeft Skoda er nog 30 liter extra bagageruimte uit weten te halen, waardoor de kofferbak minimaal 640 liter groot is. 

Standaard komt de nieuwe Skoda Octavia Scout met Rough-Road-pakket, dat de auto van bodemplaten voorziet en ’em 15 mm hoger boven de grond zet dan de reguliere Octavia. Het nieuwe model krijgt afwijkende bumpers, plus zwarte kunstof op de wielkasten en treeplanken. Spiegelkappen, diffusers voor en achter, dakrails en raamomlijstingen krijgen alle een zilverkleurige afwerking. Led-mistlampen en 18 inch zilverkleurige, lichtmetalen wielen in ‘Braga’-design zijn eveneens standaard. Chroomkleurige details keren ook terug in het interieur, onder meer als afwerking van de pedalen.

Vier- en voorwielaandrijving

In de nieuwe Scout debuteert een nieuwe ‘Evo-generatie’ 2.0 TDI van 200 pk vermogen en 400 Nm koppel – de sterkste dieselmotor ooit in een Octavia. Naast de vierwielaangedreven uitvoeringen kun je de Scout voortaan ook met voorwielaandrijving bestellen. Dan heb je keuze uit een 2.0 TDI van 115 pk en een 1.5 TSI-benzinekrachtbron van 150 pk – beide met een handmatige zesbak – of een 1.5 TSI in e-Tec-versie met een 7-traps DSG-automaat en milde hybride.

Wie meer paardenkrachten wil kan een tweeliter TSI van 190 pk aankruisen, een even grote TDI van 200 pk of eentje van 150 pk. Die worden alle gecombineerd met de 7-DSG én All-Wheel Drive. De officiële première van de Skoda Octavia Scout vindt begin juli plaats. Later volgen de prijzen.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld