In plaats van uitrustingsniveaus krijgt de Skoda Enyaq Design Selections en aanvullende optiepakketten. Natuurlijke en herbruikte materialen spelen hierin een grote rol.

Skoda geeft alvast informatie over het interieur van de aanstaande, elektrische SUV, voluit de Enyaq iV geheten. Een aantal kenmerken zijn de ruimte, de duurzame materialen en de personalisatiemogelijkheden. Het merk gooit het bekende idee van uitrustingsniveaus overboord en biedt in plaats daarvan Design Selections. 

Norbert Weber, hoofd interieurdesign bij Skoda, vertelt hierover meer in een interview: “Deze [Selections] doen denken aan moderne leefomgevingen, met perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen. Daarnaast leveren we duidelijk gestructureerde optiepakketten met verschillende thema’s, waarbij voor alle modellen enkele afzonderlijke opties beschikbaar zijn. Dit betekent dat we klanten duidelijke en eenvoudige mogelijkheden bieden, die toch uniek zijn.”

Ruimte

De ontwerpers hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheden die het MEB-platform voor elektrische auto’s biedt: een lange wielbasis in verhouding tot de carrosserie en een vlakke vloer zonder middentunnel. “We hebben dit conceptuele kenmerk gebruikt om het interieur optisch nog ruimer te maken.” De sierdelen worden bijvoorbeeld over de gehele breedte van de auto, van dashboard tot portierpanelen, doorgetrokken. 

Een ontwerpgrapje is dat de vorm van de Skoda-grille in het dashboard terugkeert. Dit levert een ‘rustpunt’ op, met zachte materialen bekleed, voor de hand die het touchscreen bedient. Achterpassagiers zullen de royale beenruimte en ruime middelste zitplek kunnen waarderen. De bagageruimte van de Enyaq bedraagt 585 liter.

Duurzame materialen

Veel van de materialen voor Design Selections zijn van natuurlijke oorsprong of hergebruikt. Weber: “In één Design Selection-uitvoering is de stoelbekleding bijvoorbeeld gemaakt van 40 procent wol en voorzien van het Woolmark Company-keurmerk. De overige 60 procent van de bekleding bestaat uit polyester van gerecyclede PET-flessen. Deze stoelbekleding voelt uniek aan en zorgt voor een aangenaam zitcomfort.” Ook wordt leder toegepast, dat Skoda heeft gelooid met een extract van olijfboombladeren in plaats van chemicaliën. 

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.