Nog dit voorjaar kun je de Skoda Enyaq iV als Sportline bestellen. Bij deze sportieve uitvoering hoort een eigen Design Selection – en natuurlijk een verlaagd chassis. 

We verwachten een nieuwe, sportieve telg van de Skoda Enyaq-familie, de Sportline. De kenmerken daarvan zijn een sportieve look en drie aandrijfvarianten die alle zorgen voor een dynamisch rijgedrag. Prijzen volgen snel, want de Enyaq Sportline kan al dit voorjaar worden besteld.

Uitrusting en Design Selection

De Sportline heeft standaard een sportchassis. Daarvoor heeft Skoda het front van de auto 15 mm verlaagd en de achterzijde 10 mm. Diverse onderdelen zijn vervangen door sportieve alternatieven. Daardoor heeft de sportieve Enyaq sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een driespaaks sportstuur (multifunctioneel en met leder bekleed) plus sierlijsten en pedaalcovers in carbonlook. De buitenzijde herken je aan de zwarte afwerkingsdetails (grille, bumpers, diffuser achter, dakrails) en de grote (20 of 21 inch) lichtmetalen wielen. 

Speciaal voor de Sportline introduceert Skoda een nieuwe Design Selection. Deze bestaat uit een overwegend zwart interieur, met stoelen in fraai Suedia-microvezel. Het kunstlederen dashboard heeft grijze contraststiksels, net als de vloermatten. Standaard krijgt deze Enyaq led-matrix koplampen, onderverdeeld in modules. Dankzij de intelligente technologie kun je het grootlicht altijd aan laten staan zonder dat je andere weggebruikers verblindt. 

Aandrijving en prestaties

Er verschijnen drie aandrijfvarianten van de elektrische SUV in sporttenue. De elektromotor in de Skoda Enyaq iV 60 Sportline levert maximaal 132 kW/177 pk aan vermogen en 310 Nm aan trekkracht. Er ligt een 62 kWh accu in deze uitvoering, wat een range van 400 km oplevert in de WLTP-cyclus.

De Enyaq iV 80 Sportline is net als de 60 Sportline achterwielaangedreven. Dankzij een groter batterijpakket (82 kWh) bereikt deze maximaal 520 km. De motor genereert 150 kW/201 pk. Dan is er ook nog de Enyaq iV 80x Sportline, waarin hetzelfde accupack ligt. Deze heeft een tweede elektromotor en beschikt daarmee over vierwielaandrijving. De actieradius van de 80x bedraagt 500 km. Het vermogen ligt op maximaal 195 kW/262 pk.  

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.