Geen reacties

Skoda voert nu al enkele verbeteringen door aan de Rapid. De compacte sedan krijgt een nieuwe instapdiesel en het interieur is verfijnd.

De Skoda Rapid staat nog geen jaar in de showroom of de eerste update is al een feit. Met ingang van augustus is de compacte sedan te bestellen met nieuwe instapdiesel. Naast de 1.6 TDI met 105 pk krijgt de Rapid een 90 pk sterk exemplaar. Deze is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, optioneel levert Skoda een zeventraps automaat.

De 1.6 TDI is ook met Greentec-pakket verkrijgbaar. Dan zakt de CO2-uitstoot naar 104 g/km en het brandstofverbruik naar 3,9 l/100 km (1 op 25,6). In Nederland levert dat zowel dit jaar als volgend jaar 20 procent bijtelling op.

Naast het toevoegen van een nieuwe motor voert Skoda enkele verbeteringen in het interieur door. De bedieningspanelen van de verschillende audiosystemen zijn gemoderniseerd en bij de luxere uitvoeringen zijn er meer aankledingsmogelijkheden. Daarnaast is er een nieuw driespaaks stuur en kregen de deurpanelen een upgrade. Het laatste nieuwtje zit aan de buitenkant, Skoda biedt namelijk nu als optie xenonverlichting aan.

De vernieuwde Rapid staat in augustus in de showroom. Over de prijzen van de nieuwe dieseluitvoering is nog niets bekend.   

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld