Geen reacties

Skoda presenteert de Octavia G-Tec, de eerste Octavia die op aardgas rijdt. Hij heeft dezelfde techniek als de Audi A3 g-tron.

Skoda presenteert zijn tweede model dat op aardgas rijdt: de Octavia G-Tec. De Citigo is er ook in een aardgasuitvoering maar Skoda maakt rijden op aardgas nu geschikt ‘voor het hele gezin’. De techniek in de Octavia G-Tec is dezelfde als Audi toepast in de A3 g-tron. De Octavia in aardgasuitvoering is goed voor 20 procent bijtelling.

De 1.4 TSI benzinemotor is geschikt gemaakt voor het rijden op aardgas. Het blok heeft 110 pk vermogen en kan in het gunstigste geval 410 kilometer rijden zonder te tanken. De Octavia G-Tec verbruikt 5,4 m3/100 km aardgas en stoot 97 g/km CO2 uit. De benzinetank is gebleven, waarmee de gecombineerde (theoretische) actieradius van benzine en aardgas 1.330 kilometer is.

Skoda heeft de autosalon van Genève uitgekozen als plaats van onthulling. Die gaat over iets minder dan 2 weken van start, hopelijk kunnen we je dan ook de prijzen melden.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld