Geen reacties

Skoda presenteert zijn ‘beste model ooit’. De nieuwe Superb is onthuld in Tsjechië en wordt begin maart aan het grote publiek getoond in Genève.

De nieuwe Skoda Superb is officieel. De foto’s en informatie lagen al op straat voor de officiële onthulling, die in Praag plaatsvond. De nieuwe Superb is ‘de beste Skoda ooit’ en de ruimste auto in zijn segment.

Volgens Skoda biedt de Superb achterin twee keer zoveel beenruimte als de op één na ruimste auto in het zakelijke D-segment. Ook qua hoofdruimte zet de Skoda nieuwe maatstaven. Zowel voor- als achterin is de bewegingsvrijheid voor passagiers weer een stukje gegroeid ten opzichte van het uitgaande model. De elektrisch bedienbare achterklep biedt toegang tot een bagageruimte van maar liefst 625 liter.

De nieuwe Superb krijgt veel nieuwe gadgets mee, zoals een achteruitrijcamera, een inparkeersysteem en sleutelloos openen en starten. Het infotainmentsysteem beschikt over Smartlink. Dat betekent dat zowel Apple CarPlay, Android Auto als MirrorLink zijn geïntegreerd in het systeem. Skoda heeft de boel verpakt in een voor het merk nieuwe interface.

De Superb zit vol met slimmigheden, zoals een tablethouder voor de achterpassagiers en een speciaal vak voorin om een tablet in op te bergen. In de kofferbak zit een uitneembaar led-lampje. Andere slimme nieuwe opties zijn adaptieve cruise control, een remassistent, een spoorassistent en een automatisch filerijsysteem.

Meer informatie, onder andere over de motoren, staat in dit bericht. De Superb staat in het najaar in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd
* verplicht veld