Skoda heeft de Superb Combi onthuld. Met een bagageruimte van maximaal bijna 2.000 liter veegt hij de vloer aan met alle andere stationwagons in zijn segment.

Skoda heeft zijn nieuwe ‘jumbo’ onthuld: de Superb Combi. Deze stationwagon heeft een bagageruimte van 660 liter, genoeg om de boodschappen voor een maand in kwijt te kunnen. Als je de achterbank omlaag klapt dan staat er zelfs maximaal 1.950 liter ter beschikking. Dat zijn waardes die je eigenlijk alleen bij auto’s uit een hoger segment tegenkomt.

Net als de hatchback, waarvan de verkoop eind juni start, biedt de Combi heel veel ruimte aan de passagiers die achterin zitten. De beenruimte is volgens het merk twee keer zo groot als die van de op één na ruimste auto in het segment. Skoda is er trots op dat die ruimte is verpakt in een koets met wat het merk noemt ‘een gepassioneerd en modern design’.

De Combi heeft de beschikking over hetzelfde assortiment benzine- en dieselmotoren als de hatchback, met vermogens die uiteen lopen van van 120 tot 280 pk. Diverse dieseluitvoeringen, met 120, 150 en 190 pk vallen in de 20 procent bijtellingscategorie.

De Superb Combi staat in september bij de dealers, de prijzen zijn al bekend en starten bij 29.090 voor de 125 pk sterke 1.4 TSI benzine-uitvoering. De meerprijs van de Combi ten opzichte van de hatchback bedraagt 1.300 euro.

Tags:

Er kan niet meer gereageerd worden.